Filtrele grosiere

Sunt destinate pentru vinurile tulburi si se folosesc dupa bentonizare. Placile filtrante prezinta o suprafata poroasa (marimea porilor variaza intre 5-45 microni) ce ajuta la retinerea impuritatilor din procesul de fermentatiei si a sendimentelor.

Filtrele medii

Ele pot fi folosite ca o a doua filtrare dupa filtrarea grosiera pentru a retine impuritatile mai mici de 5 microni si a spori calitatea vinului.

Filtrele fine

Ajuta la eliminarea impuritatilor de pana 0,6 microni dand o claritate speciala vinului. Filtrarea fina, se foloseste intotdeauna dupa o filtrare cel putin grosiera in prealabil.

Filtrele sterile

Se folosesc inainte de imbutelierea vinului. Dimensiunea porilor variaza intre 0,6 si 0,07, retinand astfel toate microorganismele din vin (drojdii si bacterii). Vinul filtrat prin filtrele sterile are gradul cel mai mare de limpiditate.