sunt utilizate pentru a indeparta particulele din lichide. Aceasta inseamna ca lichidele pot fi filtrate cu placi grosiere, medii, fine sau sterile in functie de dimensiunea particulelor indepartate. Recomandam ca filtrarea vinului sa se faca in mai multe etape incepand cu filtrarea grosiera si terminand cu filtrarea sterila inainte de imbuteliere. Astfel veti fi sigur ca veti obtine un vin de o calitate superioara, fara nici un fel de impuritati sau microorganisme. Este important ca prima filtrare sa fie intotdeauna facuta cu ajutorul filtrelor grosiere pentru a nu colmata placile filtrante in etapa de filtrare medie sau fina.

(kieselguhr) este cel mai utilizat de producatorii mari de vinuri. Acesta ajuta la o filtrare a unei cantitati mult mai mari de vin, avand costuri mai mici si o viteza mai mare de filtrare. Este important ca prima filtrare sa fie intotdeauna facuta cu ajutorul pamantului filtrant grosier, pe parcursul filtrarii adaugandu-se pamant filtrant mediu.

reprezinta o tehnologie de filtrare aprobata ce ajuta la separarea solid / lichid. Gama noastra de cartuse ofera solutii sigure si economice filtrarea unei game largi de lichide. De asemenea, cartusele dețin avantajul reutilizarii, ele putand fi curatate si apoi refolosite. Schimbarea lor este recomandata de 2-3 ori pe an, in functie de cat de tare s-au uzat.